Forældreskab

Du er ikke alene i at synes, at forældreskabet er en hård rejse

Som I måske ved, så har jeg fornyligt fået mit andet barn. Ugerne umiddelbart efter fødslen var vældig barske. Jeg kæmpede med amning, samtidig med at jeg skulle håndtere mit ældste barns reaktioner. Det føltes som om, jeg stod over for en uoverstigelig udfordring, og at jeg ikke klarede det særlig godt. Men så kom der nogle ord fra en god veninde: 'Du er ikke alene i at synes, at forældreskabet er en hård rejse'. De ord var mere trøstende end alverdens gode råd.

Jeg havde altid forestillet mig, at moderskabet ville komme naturligt for mig. Med min baggrund og erfaring troede jeg, at jeg havde alle forudsætninger for succes: en tryg opvækst, uddannelse i børns udvikling og en naturlig evne til at omgås børn. Så hvorfor føltes det som om, jeg famler i blinde, når det kom til mine egne børn?

Selvom jeg har hjulpet mange familier med lignende udfordringer, var og er det stadig en kamp ikke at lade mig overvælde af skam og mindreværd, når jeg ikke syntes jeg klarer det godt nok. Men forældreskabet er benhårdt, og selvom nogle får det til at se let ud, så er det det ikke - i hvert fald ikke hele tiden.

Så når jeg ser en træt forælder i supermarkedet med en skrigende fire årig eller en svedende forælder som skal indfange en overstimuleret tre årig som ikke vil tage sine sko på i garderoben i børnehaven, så gør jeg mig umage med at smile og sige, at det kender jeg godt. For det er så let at blive ramt af forkerthedsfølelsen, når vi ikke har noget at spejle os i. Det er jo ikke de skrigende børn, der er billeder og film af på sociale medier.

Når vi deler vores oplevelser, opdager vi ofte, at vores udfordringer ikke er unikke, og at mange andre også kæmper med lignende situationer. Denne erkendelse kan bidrage til at mindske følelsen af isolation og ensomhed, og i stedet skabe en følelse af fællesskab og forståelse og mindske forkerthedsfølelsen.

Derfor deler jeg dette indlæg: Der er masser af gode råd derude, men det vigtigste er at vide, at du ikke er alene, og du gør det godt nok.

Måske er der andre, der har brug for at høre det samme som jeg havde brug for: 'Du er ikke alene i at synes, at forældreskabet er en hård rejse'

 

Læs flere blogindlæg

Vil du notificeres om nye indlæg? Følg mig på Facebook og Instagram