Terapiens verden

Hvordan kan jeg arbejde som terapeut, når jeg selv har mange problemer? Det skal jeg sige dig

I forbindelse med udformningen af denne blog har jeg tænkt meget på, hvor personlig jeg skal være. Med andre ord, hvor meget jeg skal skrive om mine egne problemer og udfordringer. Jeg vil gerne skrive en blog, der er personlig og ærlig, og samtidig vil jeg gerne fremstå som et ‘samlet’ og fornuftigt menneske, som andre vil være trygge ved at gå i terapi hos. Det er en fin balance, for jeg må indrømme, at selvom jeg vil påstå, at jeg er en fremragende terapeut og en erfaren familiebehandler med flere års erfaring i at hjælpe familier i svære situationer, så har jeg også mine egne problemer og bliver ‘ramt’ af livet ligesom alle andre.

På min hjemmeside præsenterer jeg mig selv. Der skriver jeg blandt andet, at mine egne erfaringer har formet mig og givet mig en dyb forståelse for, hvor udfordrende livet kan være. Jeg skriver at jeg har oplevet store tab og sorg, arbejdsrelateret stress, angst og depressive perioder, og udfordringer ved at finde balancen mellem parforhold, familie og arbejdsliv.

Jeg ønsker at være ærlig omkring mine egne udfordringer og erfaringer, og jeg vil dele, hvordan mine oplevelser og den hjælp, jeg har modtaget fra både familie, venner og professionelle, har bidraget til min personlige udvikling.

 

Personlig, men ikke privat

Autenticitet er en vigtig værdi for mig, både som person og som terapeut. Ordet autentisk betyder ‘ægte, pålidelig og troværdig’, og jeg mener faktisk, at det øger min troværdighed som terapeut, at jeg står ved mig selv, den jeg er, og det jeg har været igennem. Når det så er sagt, er det selvfølgelig vigtigt at finde balancen mellem at være personlig, men ikke privat.

Jeg kommer således ind på mange personlige emner, eller temaer som jeg personligt har erfaring med. Men der er en grænse for, hvor meget jeg vil dele af mit privatliv. Både af hensyn til mine børn og min mand, men balancen er også vigtig for at sikre, at jeg kan fremstå professionel i en terapeutisk samtale.

Jeg har arbejdet hårdt for at nå det punkt, hvor jeg er i dag. Jeg har taget tre uddannelser og opbygget en solid viden inden for det sociale, pædagogiske, psykologiske og terapeutiske område. Og selvom jeg stadig oplever at have problemer og at blive udfordret, så er jeg privilegeret nok til at kunne arbejde med det, jeg brænder allermest for: at hjælpe andre gennem deres op- og nedture ved hjælp af terapi.

Jeg håber ligeledes, at denne blog kan blive et sted, hvor jeg kan dele mine erfaringer og indsigt på en måde, der er nyttig for andre. Jeg vil gerne skabe et rum, hvor vi sammen kan reflektere over livets udfordringer og finde styrke i fællesskabet.

Så hermed også en opfordring til dig, om at være autentisk: stå ved dig selv, den du er, og det du har været igennem. Vær ægte, pålidelig og troværdig. Det tror jeg vi allesammen kommer længst med.

 

Læs flere blogindlæg

Vil du notificeres om nye indlæg? Følg mig på Facebook og Instagram