De mange følelser

Hvad har mælkebøtten med terapi og min mor at gøre?

Hvis I har set jer lidt omkring på mine profiler og min hjemmeside, så har I måske opdaget at mælkebøtten spiller en særlig rolle som symbol. Mælkebøtten er en simpel plante, mange vil helst være fri for at have den i sin have og alligevel er den meget betydningsfuld for mig. Den repræsenterer ikke kun vigtige værdier som kan overføres til terapi og personlig udvikling, men har også en dyb personlig betydning for mig.

Mælkebøtten har altid været et symbol på styrke, forvandling og muligheder. Det er en plante, der trives i forskellige miljøer og står trofast, selv når den bliver udfordret. På samme måde er terapi en vej til at finde indre styrke og modstandsdygtighed, uanset hvilke udfordringer vi står overfor.

Men mælkebøtten har også en særlig betydning for mig personligt. Min mor, som var en talentfuld kunstner, havde mælkebøtten som sit favorit motiv, når hun malede. Jeg ved ikke helt præcist hvad det var ved mælkebøtten, hun satte så meget pris på, men jeg tror både hun kunne lide dens udseende og det faktum at den kunne gro hvorsomhelst, og bryde igennem selv i ganske små sprækker.

Desværre mistede jeg min mor for seks år siden, og siden da har mælkebøtten også fået en vigtig betydning for mig. Hun døde pudsigt nok den dag mælkebøtten sprang ud, og min far plukkede samme morgen en buket med mælkebøtteblomster og satte på hendes sengebord. Hun døde samme eftermiddag.

Jeg er taknemmelig for min mors arv og forbindelsen til hende, som mælkebøtten repræsenterer. Med mælkebøtten som logo og symbol ønsker jeg at ære hendes minde, og jeg håber på at kunne bringe den samme kærlighed, omsorg og dygtighed ind i mit arbejde som terapeut, som min mor altid viste i sine handlinger og relationer.

 

Læs flere blogindlæg

Vil du notificeres om nye indlæg? Følg mig på Facebook og Instagram